Sneijder

Blog » Sneijder

Posted on 1252408355|%A: %d %B, %Y|agohover

180px-Robben_Sneijder.jpg

Het is natuurlijk makkelijk om je gal te spuwen over een BN'er zoals Wesley Sneijder. Laat ik dan eerst zeggen dat het qua efficiëntie en techniek een van de beste middenvelders is die we als Nederland zijnde gehad hebben. Hij is zowel links- als rechtsbenig, heeft een goede (steek)pass, is goed in de kleine ruimte en kan scoren. Toch begin ik me steeds meer aan hem te ergeren. Die ergernis is terug te voeren naar de verloren wedstrijd tegen Rusland op het EK. Hiddink legde met zijn Rusland, Nederland op een kinderlijk eenvoudige wijze het zwijgen op. Het liep voor geen meter bij Nederland.

Dat zag Sneijder natuurlijk ook, maar in plaats van er alles aan te doen om de wedstrijd toch te winnen, liep meneer Sneijder als een E-pupil die het beste van het team is, geërgerd over het veld. Met armgebaren zich afvragend waarom zijn medespelers nou zulke verkeerde keuzes maakten… En dan tegen de afspraken in zomaar een vrije bal nemen, die Van Persie zou nemen. Sneijder was de uitblinker van de groepsfase op het EK en dat zal hij vaker zijn in wedstrijden van het Nederlands elftal. Maar op een toernooi komt er een keer zo'n wedstrijd als tegen Rusland, dat je gewoon slecht speelt maar toch moet winnen. Een gemiddelde C-junior snapt dan het belang van een dergelijke wedstrijd en zal bedenken wat hij er aan kan doen om het tij te keren en dat proberen uit te voeren. Sneijder snapt dat niet. Die denkt wat minachtend over zijn medespelers, geeft de pers het antwoord wat ze willen horen en stapt dan in zijn dure auto op weg naar een 'welverdiende' vakantie.

Wordt hij een keer gewisseld bij het Nederlands elftal, dan loopt hij als een junior het veld af en zelfs het stadion uit. Afgelopen wedstrijd tegen Japan loopt het niet, Sneijder maakt een gruwelijke overtreding op een van de Japanners! Wanneer grijpen die trainers nou eens in? Wanneer voeden zij die jongen eens op?

Met Sneijder win je nooit een belangrijk toernooi! Aan zijn voetbalkwaliteiten ligt dat zeker niet. Wel aan zijn instelling en nog niet eens zijn voetbalinstelling, want hij kan best vechten in het veld, maar Sneijder is mentaal nog een kind. Een irritant kind. En het ergste is nog dat hij een voetballer uit de basis houdt waar ik dan wel weer fan van ben!

Laten we hopen dat hij tot die jongens hoort die gewoon wat later volwassen worden…

Like this entry?

rating: 0+x

Leave a comment

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License