Non

Blog » Non

Posted on 1253222777|%A: %d %B, %Y|agohover

non-cursors.png

Non-DAW Non-Sequencer

Kijk je kan een tweede Ardour maken of een tweede Rosegarden… Of je kan het over een hele andere boeg gooien. Dat laatste is gedaan met non-daw en non-sequencer. Al scheldend op de andere applicaties en de ontwikkelaars daarvan (niet heel netjes) heeft de maker van de 'non-apps' zijn eigen visie waar proberen te maken. En ik ben erg onder de indruk! Non-sequencer is de eerste midi-sequencer die ik tegen ben gekomen die maakt dat je zin krijgt om muziek te maken… Zonder het programma te gebruiken is het dus eigenlijk al een geslaagd project ;) . Kijk als je een hele uitgebreide MIDI functionaliteit nodig hebt dan is Rosegarden wellicht beter voor je, of OpenOctave of wellicht Qtractor en over een paar maanden Ardour3. Maar wil een app waarmee je snel en makkelijk muziek kan maken, dan moet je bij non-sequencer zijn.

Ok, nu het wat mindere nieuws. De applicaties en met name non-daw zijn nog erg in ontwikkeling. Non-sequencer is zover ik het getest hebt goed te gebruiken, de non-daw nog niet. Het ergste is eigenlijk dat de auteur van de wereld lijkt te zijn verdwenen… Ik probeer hem op diverse manieren te pakken te krijgen, maar het is me nog niet gelukt :( ..

Laten we hopen dat het nog komt. Anders is het goede nieuws dat het Open Source en GPL software is. Een zogenaamde fork (een andere programmeur neemt het project over, of maakt een variant) is dus mogelijk… Ik ben al een beetje aan het reclame maken daarvoor… Hoe dan ook, dit is een applicatie waar ik verliefd op ben geworden, geniaal ontwerp en zeer kundig gecodeerd. Die gast heeft talent!

Like this entry?

rating: 0+x

Leave a comment

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License