Ardour Workflow

Blog » Ardour Workflow

Posted on 1251657079|%A: %d %B, %Y|agohover

ardour_au_small.png

Hoewel Ardour technisch gezien zeer degelijk in elkaar zit, is er wel eens kritiek op de gebruiksvriendelijkheid van Ardour. Dit is gedeeltelijk terecht denk ik, ten minste het Ardour ontwikkelingsteam trekt zich de kritiek wel aan.

Shortcut Cheatcheet

Zo zijn er nu zogenaamde Shortcut Cheatsheets beschikbaar gemaakt, met alle mogelijke snelkoppelingen, die je in de toekomstige versies van Ardour ook naar eigen voorkeur kan inrichten.

Wellicht is Ardour meer "driven by the keyboard" en zijn andere DAWs meer gericht op het gebruik van de muis?

Chat

Zelf heb ik niet zoveel problemen met de workflow van Ardour. Dat komt met name omdat ik, als ik met Ardour werk, altijd het chat kanaal van Ardour via IRC open heb staan. Dan kun je een vraag stellen als je ergens even niet uitkomt. In Ardour 2.8.2 kun je nu vanuit Ardour via de browser contact maken met het IRC chat kanaal van Ardour (#ardour AT Freenode).

Tips

Het is natuurlijk ook zo dat veel Ardour gebruikers, Ardour al een tijdje gebruiken (zeker de ontwikkelaars) en dat je dan bepaalde 'onhandigheden' niet meer opmerkt. Aanbevelingen (met name door nieuwe gebruikers) zijn dan ook nuttig en welkom!

Like this entry?

rating: 0+x

Leave a comment

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License