WK Judo R'Dam

Blog » WK Judo R'Dam

Posted on 30 Aug 2009 18:05

judoka-grol-overtuigend-halvefinale.jpg

Dat was weer even genieten. Het WK Judo in Rotterdam, live bij de NOS. Judo, een van mijn favoriete sporten al vanaf mijn jeugd. Ook leuk om te kijken, maar misschien is dat wat lastiger als je de regels niet goed kent. Gelukkig werd een duidelijke uitleg gegeven op de website van de NOS met dank aan Mark Huizinga (die gast moet het onderwijs in).

Wel af en toe irritant dat er snel straffen werden gegeven. Een soort "strafschaken" krijg je dan. Jij hebt al een straf, als we dan allebei nog een straf krijgen, sta ik voor…
Misschien dat ze de eerste twee minuten geen straffen moeten geven voor passiviteit ofzo. Want een judoka die minder is, maar wel meer (halve) aanvallen inzet, kan dan winnen van een betere judoka die wacht tot er echt een kans is om vol uit te halen (Elmont).

Een goede regel overigens dat de coaches aan de kant geen commentaar meer mogen geven op de scheidsrechters (hoe lang zullen ze dat weten te handhaven?). Dat was echt een slechte vertoning op de OS in Peking…

Al met al hele mooie punten gezien… En ja Henk Grol…wat een gast…niet helemaal reëele kijk op de werkelijkheid volgens mij, ook niet altijd even sportief, beetje lomp… maar zeker wel van zijn partijen genoten!

Zie hier voor zijn halve finale partij… toen het nog 'nergens' voor ging…
http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-559948/category/sport/

Like this entry?

rating: 0+x

Leave a comment

Add a New Comment
or Sign in as Wikidot user
(will not be published)
- +
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License