Blog

Filmtip2

200px-Malcolmxposter.jpg

Malcolm X was afgelopen week te zien bij de VARA. Interessant om eens een verhaal te zien dat net even anders was dan dat van Martin Luther King en met een andere religieuze achtergrond. Goede spelers en een eind-shot met Nelson Mandela.
Comments: 0


Vrouwen voetbal

newsartimage_178255_415_9999_scl.jpg

Zijn die vrouwen straks ook nog beter in voetbal. En met de medische ontwikkelingen in het achterhoofd, zou dat het eind van de man kunnen betekenen…

Knap werk van het vrouwenelftal. Halve finale EK! Dat kunnen de mannen al een tijdje niet meer zeggen… Je zag bij het elftal een passie die je eigenlijk alleen maar bij de jeugd en amateurs nog ziet, super! De verdediging was veruit de beste linie en stond vooral positioneel sterk opgesteld. Voetballend kwamen de Engelsen er niet vaak door en ze waren vooral met het hoofd gevaarlijk. Daarom ook niet erg handig van Koster om vlak voor tijd toch vrij makkelijk een corner weg te geven, waardoor de Engelsen met het hoofd konden scoren. Wat ik ook niet sterk vond was dat de enige full-prof en spits Melis zo ontzettend veel arbeid leverde… Iets vaker naar beelden van een goede Romario of Makaay kijken wellicht… En wij zullen vast vaker naar de vrouwen kijken vanaf nu…
Comments: 0


Dynamiek

400px-Dynamics.svg.png

Een belangrijk onderdeel van muziek is de dynamiek. Dankzij Wikipedia kun je makkelijk informatie hierover vinden. Handig als je toevallig niet op een conservatorium zit. Ik ben er eens mee gaan spelen. De dynamiek en accent tekens in mijn muzieknotatie programma Lilypond ingevoerd en het resultaat beluisteren… Via een scriptje de dynamiek in de midi files wat verbetert en afspelen maar!

Hier vind je meer info over dynamiek in Lilypond.
Comments: 0


Lancelot

87914-1.jpg

Ik ben niet zo'n fan van Google. Iets te dominant op het internet en niet echt een goed privacy beleid. Deze combinatie lijkt me niet erg gezond. Wat me dan ook een beetje tegenviel in KDE4 was dat ik in het kickoff menu geen andere zoekmachine kan selecteren dan Google. Klein probleem, maar we motten niet krijgen dat Google steeds meer geïntegreerd raakt in de GNU/Linux desktop… Daarom maar even een nieuw Menu geïnstalleerd: Lancelot! Kijk dat is OpenSource ten voeten uit! Ik weer blij!

http://lancelot.fomentgroup.org/
Comments: 6


Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License