Blog

The Beatles

220px-The_Fabs.JPG

Alle Beatles nummers opnieuw op cd gezet. De fans vonden dat de cd's minder klonken dan de originele platen. En ik maar denken dat we technische vooruitgang beleefden…

bron: http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/9/9/090909_beatles_remastered.html
Comments: 0


Googlebooks

871e711301a67830

Kans of bedreiging? Google is sinds 2004 bezig met het scannen van (wetenschappelijke) literatuur en wil dat allemaal online zetten. Dit is een van de manieren om de missie van Google 'alle mogelijke informatie beschikbaar maken op het internet' te verwezenlijken. Dat klinkt op zich best goed en erg democratisch. Iedereen heeft toegang tot (wetenschappelijke) literatuur. Maar is het wel een verstandig idee om al deze informatie in handen te geven van een beursgenoteerd bedrijf? Die zal er nu of in de toekomst toch geld mee willen verdienen. Daarbij is het beleid van Google altijd vrij vaag als het gaat om voorwaarden, privacy etc. Google is zeer dominant en machtig op het internet en ligt als het gaat om macht, geld, visie, data-opslagcapaciteit en technologie mijlen voor op de concurrentie. Het makkelijkste is om Google gewoon haar gang te laten gaan onder hun motto 'don't be evil'. Verstandiger zou het zijn om wat pro-actiever te handelen en het beheer van de informatie te laten regelen door andere of in ieder geval meerdere partijen. Als Google zijn missie zonder slag of stoot kan uit blijven voeren, dan voorzie ik in de toekomst grote problemen als het gaat om het beheer van informatie (en dus macht), privacy en de toegang tot bepaalde informatie. Een te dominante speler op het internet en in het beheren van ondenkbaar veel informatie door een speler is vragen om problemen!

Bronnen:
http://www.trouw.nl/nieuws/europa/article2855403.ece/De_macht_van_een_kennismakelaar_.html
http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/9/8/080909_google_books.html
Comments: 0


Sneijder

180px-Robben_Sneijder.jpg

Het is natuurlijk makkelijk om je gal te spuwen over een BN'er zoals Wesley Sneijder. Laat ik dan eerst zeggen dat het qua efficiëntie en techniek een van de beste middenvelders is die we als Nederland zijnde gehad hebben. Hij is zowel links- als rechtsbenig, heeft een goede (steek)pass, is goed in de kleine ruimte en kan scoren. Toch begin ik me steeds meer aan hem te ergeren. Die ergernis is terug te voeren naar de verloren wedstrijd tegen Rusland op het EK. Hiddink legde met zijn Rusland, Nederland op een kinderlijk eenvoudige wijze het zwijgen op. Het liep voor geen meter bij Nederland.

Dat zag Sneijder natuurlijk ook, maar in plaats van er alles aan te doen om de wedstrijd toch te winnen, liep meneer Sneijder als een E-pupil die het beste van het team is, geërgerd over het veld. Met armgebaren zich afvragend waarom zijn medespelers nou zulke verkeerde keuzes maakten… En dan tegen de afspraken in zomaar een vrije bal nemen, die Van Persie zou nemen. Sneijder was de uitblinker van de groepsfase op het EK en dat zal hij vaker zijn in wedstrijden van het Nederlands elftal. Maar op een toernooi komt er een keer zo'n wedstrijd als tegen Rusland, dat je gewoon slecht speelt maar toch moet winnen. Een gemiddelde C-junior snapt dan het belang van een dergelijke wedstrijd en zal bedenken wat hij er aan kan doen om het tij te keren en dat proberen uit te voeren. Sneijder snapt dat niet. Die denkt wat minachtend over zijn medespelers, geeft de pers het antwoord wat ze willen horen en stapt dan in zijn dure auto op weg naar een 'welverdiende' vakantie.

Wordt hij een keer gewisseld bij het Nederlands elftal, dan loopt hij als een junior het veld af en zelfs het stadion uit. Afgelopen wedstrijd tegen Japan loopt het niet, Sneijder maakt een gruwelijke overtreding op een van de Japanners! Wanneer grijpen die trainers nou eens in? Wanneer voeden zij die jongen eens op?

Met Sneijder win je nooit een belangrijk toernooi! Aan zijn voetbalkwaliteiten ligt dat zeker niet. Wel aan zijn instelling en nog niet eens zijn voetbalinstelling, want hij kan best vechten in het veld, maar Sneijder is mentaal nog een kind. Een irritant kind. En het ergste is nog dat hij een voetballer uit de basis houdt waar ik dan wel weer fan van ben!

Laten we hopen dat hij tot die jongens hoort die gewoon wat later volwassen worden…
Comments: 0


Backup Op Unix

Op je Unix machine (GNU/Linux, maar dus ook Mac) kun je gebruik maken van Rsync om je een backup van je bestanden te maken. Hier vond ik een handige Engelstalige 'howto' voor Linux en Mac. Als je meer fan bent van een goede GUI dan is Grsync of Time Machine (op Mac) wellicht iets voor jou. Er is trouwens ook een soort Time Machine voor GNU/Linux flyback.

edit: Om dit automatisch te doen is dit een handige howto.
Comments: 1


Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License