Blog

Non

non-cursors.png

Non-DAW Non-Sequencer

Kijk je kan een tweede Ardour maken of een tweede Rosegarden… Of je kan het over een hele andere boeg gooien. Dat laatste is gedaan met non-daw en non-sequencer. Al scheldend op de andere applicaties en de ontwikkelaars daarvan (niet heel netjes) heeft de maker van de 'non-apps' zijn eigen visie waar proberen te maken. En ik ben erg onder de indruk! Non-sequencer is de eerste midi-sequencer die ik tegen ben gekomen die maakt dat je zin krijgt om muziek te maken… Zonder het programma te gebruiken is het dus eigenlijk al een geslaagd project ;) . Kijk als je een hele uitgebreide MIDI functionaliteit nodig hebt dan is Rosegarden wellicht beter voor je, of OpenOctave of wellicht Qtractor en over een paar maanden Ardour3. Maar wil een app waarmee je snel en makkelijk muziek kan maken, dan moet je bij non-sequencer zijn.

Ok, nu het wat mindere nieuws. De applicaties en met name non-daw zijn nog erg in ontwikkeling. Non-sequencer is zover ik het getest hebt goed te gebruiken, de non-daw nog niet. Het ergste is eigenlijk dat de auteur van de wereld lijkt te zijn verdwenen… Ik probeer hem op diverse manieren te pakken te krijgen, maar het is me nog niet gelukt :( ..

Laten we hopen dat het nog komt. Anders is het goede nieuws dat het Open Source en GPL software is. Een zogenaamde fork (een andere programmeur neemt het project over, of maakt een variant) is dus mogelijk… Ik ben al een beetje aan het reclame maken daarvoor… Hoe dan ook, dit is een applicatie waar ik verliefd op ben geworden, geniaal ontwerp en zeer kundig gecodeerd. Die gast heeft talent!
Comments: 2


Hydrogen 0.9.4

hydrogen1.jpg

Goed nieuws! Hydrogen Drum Machine 0.9.4 is uit! Nu ook voor Mac!
Belangrijke verandering voor mij is dat je nu de onderdelen van een drumkit (snare, kick etc.) van positie kan laten wisselen dmv het slepen met de muis. Zo kan je de drumkit makkelijker volgens het GeneralMIDI formaat laten werken en dus kan je Hydrogen makkelijker gebruiken met midi sequencers als seq24 of Rosegarden.
Comments: 0


Knieband

judoka-grol-overtuigend-halvefinale.jpg

Van Grol, dus toch afgescheurd… Heel vaag dat zo'n bericht nu pas na buiten komt. Het lijkt mij dat ze dat al lang wisten…

bron: http://www.nos.nl/nos/artikelen/2009/09/art000001CA351E4F1193AC.html
Comments: 0


Fluxbox maakt mijn Desktop compleet!

screenshot_zan_thumb.png

Zoals ik eerder geschreven had heb ik een 'clean install' Debian KDE4 geïnstalleerd. Vandaag de installatie 'compleet' gemaakt met het installeren en configureren van Fluxbox! Wow, het is DE combinatie, KDE4 als luxe desktop en Fluxbox als lichtgewicht, zuinig en supersnelle windowmanager! In het inlog menu kan ik nu kiezen voor het inloggen in KDE of Fluxbox. Het mooie is ook dat ik gewoon mijn favouriete KDE apps als Dolpin en Amarok zonder problemen kan gebruiken in Fluxbox. Met alt-f kan ik elk willekeurige applicatie starten en ook heb ik voor mijn meeste apps een snelkoppeling gemaakt. Zeer keyboardgericht dus allemaal. Ook voor het werken met pro audio apps is Fluxbox perfect, zuinig en snel. Een alternatief voor Fluxbox is Openbox, die kan je ook nog binnenin KDE gebruiken… Maar ik weet hoe ik Fluxbox moet configureren, dus daar blijf ik bij.
Comments: 2


Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License