Blog

Keuzefilm: Oliver Sacks: Tales of Music and the Brain

200px-Oliver_Sacks.jpg
foto: O. Sacks (wikipedia)

Aanrader. De keuzefilm van dirigent Jaap van Zweden bij het programma zomergasten.
"Oliver Sacks: Tales of Music and the Brain"

Hoe (psychiatrische) patiënten baat kunnen hebben of beter gezegd, kunnen genieten en excelleren d.m.v. het maken van muziek.

Uiteraard zijn de verhalen over slechtziende mensen bekend die goed kunnen musiceren (Stevie Wonder).

Ook zijn er slechtziende mensen die 'text-based' audio applicaties gebruiken op GNU/Linux:
http://wiki.linuxmusicians.com/doku.php?id=text-based_linux_home_studio
Comments: 2


Ardour Workflow

ardour_au_small.png

Hoewel Ardour technisch gezien zeer degelijk in elkaar zit, is er wel eens kritiek op de gebruiksvriendelijkheid van Ardour. Dit is gedeeltelijk terecht denk ik, ten minste het Ardour ontwikkelingsteam trekt zich de kritiek wel aan.

Shortcut Cheatcheet

Zo zijn er nu zogenaamde Shortcut Cheatsheets beschikbaar gemaakt, met alle mogelijke snelkoppelingen, die je in de toekomstige versies van Ardour ook naar eigen voorkeur kan inrichten.

Wellicht is Ardour meer "driven by the keyboard" en zijn andere DAWs meer gericht op het gebruik van de muis?

Chat

Zelf heb ik niet zoveel problemen met de workflow van Ardour. Dat komt met name omdat ik, als ik met Ardour werk, altijd het chat kanaal van Ardour via IRC open heb staan. Dan kun je een vraag stellen als je ergens even niet uitkomt. In Ardour 2.8.2 kun je nu vanuit Ardour via de browser contact maken met het IRC chat kanaal van Ardour (#ardour AT Freenode).

Tips

Het is natuurlijk ook zo dat veel Ardour gebruikers, Ardour al een tijdje gebruiken (zeker de ontwikkelaars) en dat je dan bepaalde 'onhandigheden' niet meer opmerkt. Aanbevelingen (met name door nieuwe gebruikers) zijn dan ook nuttig en welkom!
Comments: 3


WK Judo R'Dam

judoka-grol-overtuigend-halvefinale.jpg

Dat was weer even genieten. Het WK Judo in Rotterdam, live bij de NOS. Judo, een van mijn favoriete sporten al vanaf mijn jeugd. Ook leuk om te kijken, maar misschien is dat wat lastiger als je de regels niet goed kent. Gelukkig werd een duidelijke uitleg gegeven op de website van de NOS met dank aan Mark Huizinga (die gast moet het onderwijs in).

Wel af en toe irritant dat er snel straffen werden gegeven. Een soort "strafschaken" krijg je dan. Jij hebt al een straf, als we dan allebei nog een straf krijgen, sta ik voor…
Misschien dat ze de eerste twee minuten geen straffen moeten geven voor passiviteit ofzo. Want een judoka die minder is, maar wel meer (halve) aanvallen inzet, kan dan winnen van een betere judoka die wacht tot er echt een kans is om vol uit te halen (Elmont).

Een goede regel overigens dat de coaches aan de kant geen commentaar meer mogen geven op de scheidsrechters (hoe lang zullen ze dat weten te handhaven?). Dat was echt een slechte vertoning op de OS in Peking…

Al met al hele mooie punten gezien… En ja Henk Grol…wat een gast…niet helemaal reëele kijk op de werkelijkheid volgens mij, ook niet altijd even sportief, beetje lomp… maar zeker wel van zijn partijen genoten!

Zie hier voor zijn halve finale partij… toen het nog 'nergens' voor ging…
http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-559948/category/sport/
Comments: 3


page 11 of 11« previous12...91011
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License